2014/10/15

RICINOVÝ OLEJ


Krásný středeční večer,

v některém z minulých článků jste se mohli dozvědět informace o kokosovém oleji. Dnes bych Vám ráda řekla něco o dalším z olejů který se používá především v kosmetice - a to o ricinovém oleji.


Ricinový olej se bohužel těžko shání. A proto jsem si ho musela pořídit z internetu. Objednávala jsem ho na stránce parfums.cz.


Jaké využití má olej v kosmetice, se dozvíte v celém článku. :-)



POKOŽKA

Ricinový olej se využívá díky jeho regenerujícím a hydratačním vlastnostem. Je vhodný na vysušenou a poškozenou pleť.
Využívá se také při odstraňování pigmentů na pokožce.
 

Ricinový olej také zpomaluje tvorbu vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska.

Díky svým regeneračním schopnostem se využívá i při hojení jizev, podporuje a urychluje hojící proces.
 

Výborný je i na odlíčení očí. Na prsty si naneseme trochu oleje, potřeme s ním řasy, oční víčko a obočí. Makeup se v oleji okamžitě rozpustí. Vatovým tampónkem namočeném v teplé vodě olej setřeme.


ŘASY A OBOČÍ

Ricinový olej je známý pro svou schopnost posilovat a stimulovat růst řas. Většina sér na řasy obsahuje právě tento olej.


Nanášejte ho pravidelně každý večer vatovou tyčinkou, nebo starým umytým kartáčkem od řasenky. Opatrně s ním řasy pročešte. Dávejte pozor, aby se olej nedostal do očí. Citlivé oči může olej dráždit.

Ricinový olej se stejně tak dá nanášet i na obočí, které dokáže krásně zhustit. Změnu můžete pozorovat již po 14 dnech po pravidelném používání.


NEHTY

Potřete si nehtová lůžka ricinovým olejem a jemně masírujte. Nechte působit alespoň půl hodiny. Nehty se budou méně lámat a budou posílené.


VLASY

Ricinový olej se aplikuje na suché a poškozené konečky vlasů, které dokáže regenerovat. Pro posílení vlasů a stimulaci jejich růstu je vhodné ricinový olej aplikovat na vlasovou pokožku.


Zábal z ricinového oleje aplikujeme na suché, čisté vlasy. Olej si nejprve nechte rozehřát. Kvůli jeho hustotě můžete zředit s některým z jemnějších olejů, které se lépe vstřebávají. Musí zůstat teplý i během nanášení. 
Vlasy rozčesávejte postupně po pramenech a na pěšinky aplikujte teplý olej. Pokožku jemně masírujte. Poté naneste zbytek oleje na celou délku vlasů, zejména na konečky. Vlasy zabalte do potravinové fólie a omotejte je teplým ručníkem. Nechte působit asi hodinu. Během této hodiny by se měla udržovat teplota buď výměnou ručníku nebo fénem. 


Máte také nějaké zkušenosti s ricinovým nebo jinými oleji? Jak a na co je používáte? :-)

Denisa

5 komentářů:

  1. Riciňák od Saloosu mám taky, ale moc jej nepoužívám, vadí mi ta jeho konzistence. Je lepivý a docela hustý. Akorát si z něj občas dělám zábaly na vlasy a potírám si s ním řasy a obočí.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto se má ředit jiným olejem. nejlepší je na to buď hroznový anebo mandlový. Míchá se dle toho, jaký typ pleti dotyčný má. :-)

      Vymazat
  2. Mají ho v každé lékárně a stojí okolo 60 korun. ;-) Mluvím z vlastní zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
  3. P.S: Ricinový olej v žádným případě není hydratační a vhodný pro suchou pleť. Proto se má ředit. Lidi se suchou pletí si ho musí ředit ještě více. Nejvhodnější je naopak pro mastnou pleť, protože vysušuje. Provádí se s ním olejové čistění pleti, kdy se krásně vytáhnou černé tečky. Je toho plný internet, oprav si to, ať nemáš ostudu! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na článku určitě nic opravovat nebudu. ;-) Vím, že se ricinový olej používá i na ucpané póry, ale ne každému na to olej vyhovuje. Na mastnou pleť je vhodnější například hroznový olej.
      Já sama mám suchou pokožku, ricinový olej používám a nemůžu si ho vynachválit. :-) Navíc i na samotném obalu oleje je napsáno, že je nejvhodnější pro suchou pleť.. To samé se dočteš i na internetu. ;-) Ale věřím tomu, že někomu kdo má jiný typ pleti může také vyhovovat.
      Denisa

      Vymazat