2015/03/19

Mugcakes

Krásný čtvrteční večer,



dnes tu pro Vás mám úplně jiný článek jak doposud. Jelikož mi přijde, že se strhla lavina s mugcakes, tak i já jsem tomu to trendu podlehla a vyzkoušela jsem svůj první mugcake. Musím říct, že jsem byla mile překvapená. Mugcake je rychlý, jednoduchý a dokonce i zdravý. Kdo by nevěděl, co to je mugcake, tak je to buchta z hrnku, která se dá udělat na sto různých způsobů.


Můj recept

Budeme potřebovat:
- ovesné vločky
- 1 vajíčko
- jogurt nebo mléko
Tohle je asi takový základ, proto abychom mohli mugcake připravit. Já jsem ještě přidala banán, který udělal mugcake vláčnější a sladší. Druhý mugcake, který jsem vyzkoušela byl s nastrouhaným jablkem.


Ovesné vločky jsem si namlela, aby byl mugcake jemnější. To ale není vůbec nutné. Smíchala jsem ovesné vločky, vajíčko a přidala jsem jogurt a trošku mléka, aby mugcake nebyl tak tuhý. Nakonec jsem přidala banán. (Je možné přidat jakékoliv ovoce, které se nastrouhá nebo nakrájí na menší kousky nebo oříšky, variant je opravdu hodně)



Když jsem měla v hrnečku všechny ingredience, tak jsem hrneček dala do mikrovlnné trouby na 3 minuty.



Zhruba po 3 minutách jsem mugcake vyndala z mikrovlnné trouby a překlopila ho na talíř. 


Po vyklopení na talíř už je jen na nás jak si mugcake dozdobíme. Já jsem například použila zbytek banánu, přidala jsem mandle, kešu oříšky  a ještě jogurt, aby byl mugcake vláčnější.


Mugcake je opravdu výborný! Příprava zabere jen pár minut, takže určitě všem doporučuji, aby ho vyzkoušeli. Někdo přidává ještě prášek do pečiva, ale já jsem mugcake dělala bez něj a vypadal krásně a chutnal ještě lépe :)
Pokud by Vás ještě něco ohledně mugcaků zajímalo určitě napište do komentáře a budu ráda, když napíšete, jestli už jste zkoušeli mugcake a co na něj říkáte. 
Krásný zbytek dne Lída

1 komentář: