2015/09/25

Co mám a nemám ráda na podzimu

Krásný den Vám všem,
ozývám se po strašné době a cítím se kvůli tomu dost špatně. Na začátek musím říct proč. První a zároveň hlavní důvod je škola. Je toho strašně moc, samé maturitní otázky, písemky, zkoušení, úkoly... Tento koloběh je snad čím dál tím horší. Navíc mě tento týden přepadla pořádná rýma, ztráta hlasu a to už mě vyřadilo úplně z "provozu". Jediné pozitivum tohoto všeho je, že v pondělí jedeme s Denčou do Londýna na školní zájezd. Tudíž se můžete těšit na články z Anglie, na plno fotek a všeho ostatního. :)

Dnešní článek bude trošku netradiční, bude převážně jen povídací, a to o podzimu. Podzim je podle mě krásné roční období a hlavně plné úžasných barev. A co mám a nemám ráda na podzimu Vám teď povím. 

Začnu pozitivními věcmi, takže nejprve klady podzimu:
  • Příroda - miluju podzimní přírodu, líbí se mi ty všechny krásné barvičky, to že začne padat listí mi připadá okouzlující.
  • Podzimní vycházky - mám ráda když už venku není takové horko, je slunečný podzimní den a můžete vyrazit do přírody třeba s vašim čtyřnohým mazlíčkem. 
  • Dlouhé večery - teď si možná někteří z Vás budou ťukat na čelo, ale ano opravdu mám ráda, když se přetočí čas a večer je dříve tma. Přijde mi potom, že je víc času například na čtení či různé záliby.
  • Svíčky - Tím, že je dříve tma si ráda v pokoji zapaluji svíčky, v létě mě to až tak neláká si zapálit svíčky, ale na podzim je to perfektní a pro mě vždy relaxující.
  • Šátky - šátky jsou nepostradatelné na podzim, zaručí Vám to, že Vám nebude zima a navíc to vypadá elegantně. 
  • Čaje - miluji čaje a na podzim je piji snad pořád.
  • Další výhoda, která mě napadla je, že na podzim je celkem dost státní svátků, tudíž se nemusí do školy. 

A nyní co na podzimu nemám ráda:
  • Rýma - zaručeně první věc, která mě napadne, když se řekne podzim - rýmy. Nesnáším tu zákeřnou rýmu, která mě dostala hned první podzimní letošní den.
  • Vítr - nesnáším vítr a na podzim u nás docela dost často fouká, ale jaká holka by měla ráda vítr? Snad žádná. Jinak ani podzimní počasí mi  moc nevadí, někomu přijde depresivní, ale mě až tak nevadí. 
  • Zima - zima mi vadí z toho důvodu, že už nemůžu nosit balerínky a některé kousky šatníku, protože pak jsem hned nemocná. 
Doufám, že i Vy máte rádi podzim. A určitě mi napište, co máte na podzimu rádi Vy a co na něm zároveň rádi nemáte. A jestli patříte mezi ty, co nemají rádi podzim a přijde Vám depresivní, tak si stanovte cíl na který se zaměříte. I já jsem teď byla v jednom kole a zrovna dneska mě napadl plán do budoucna, který mi udělal radost a dost mě motivoval. Je hrozně důležité mít sen a zatím si jít! :) 
Tak tohle by bylo asi všechno. Vím, že toho nebylo tolik, ale chtěla jsem Vás hlavně informovat, proč teď tolik nejsou články, samozřejmě, že se budeme snažit přidávat články častěji, ale přece jen je pro nás teď důležitá škola, která se točí jen kolem maturity a vysokých škol. 
Mějte se krásně, Lída 

6 komentářů:

  1. Ja nemám rada jeseň, je to pre mňa najhoršie ročné obdobie, pretože po nej príde zima, zimu už nejako dokážem zniesť, Vianoce, Nový rok a skrátka nájde v lepší život, ale s jesenným obdobím som sa ako školáčka nevedela zmieriť a nejako sa to nezlepšilo ani teraz, keď pracujem. Určite má aj jeseň svoje pozitívne stránky, no ja ich nejako nevidím, hádam len tie dlhé večery to určite využiť viem hlavne na moju vášeň z čítania kníh.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to máme asi tak nastejno :) Miluju čaje, na podzim i svíčky, vlastně tím, jak jsi to popsala, tak i ty brzké večery (stejně jsem schopná se učit a cokoliv dělat jen večer).. No, ale rýma už na mě přišla a zima už je vlastně taky :/ Ale i tak mám podzim ráda, určitě víc než jaro, jelikož jako alergik ho nemám úplně nejradši.. No a taky je na podzim halloween :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, tak to jsi chudák, když máš alergie, to úplně chápu, že nejsi milovník jara. :) Ano Halloween je super, už se na něj těším :)

      Vymazat
  3. S každým bodem souhlasím. Nejvíc miluji dlouhé podzimní večery se svíčkou, čajem s knížkou. Každopádně nemám ráda, že mě podzim nutí celkem pesimisticky přemýšlet :/

    September Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím i já s tebou, protože někdy mě podzim také nutí dost pesimisticky přemýšlet :)

      Vymazat
  4. Já podzim miluji :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/prvni-podzimni-liceni.html

    OdpovědětVymazat